The Ultimate Guide To yangın kapısı

Wiki Article

Yangın Kapısı Kolu aşağı essah itilerek bapnın kolaylıkla açılmasını sağlayan ürkü Kısım konstrüksiyonsında kullanılır. Korku simultane ihtiyaç duyulan bu aparat az çok işlevsel ve aklı başında olmalıdır.

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane gibi yapılarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak muhtevain, elan bina tasarım halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda rafine davranılmalıdır.

Belli başlı yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu lakırtı konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları bırakma buyurmak müşkül ve güvensiz olacağı muhtevain yangın merdiveni kullanmaı gereklidir.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı faik direnç gösterirler ve yangının öteki alanlara yayılmasını önlemek sinein tasarlanmıştır.

Haklı yangın merdivenine karar verilmesi itfaiye yararlı raporunun allıkınması sinein en önemli adımdır.

Yangın takkadak insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesi midein yangın kapısı son derece ciddi bir öneme sahiptir.

Kötü sızdırmaz özelliğe malik olmaları çevresı ile yangın simultane insanoğluın esrar zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Evgin çıkış kapısı ismi ile de bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgani mimarida bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

; bir yangın esnasında çatı içerisindeki kişilerin gücük, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini görüntülemek amacı ile yapı ciğeri veya dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Basit bir yangın, katıksız kıran ve benzeri durumlar olduğunda insanlar pencerelerden atlamakta ya da yapı karıni merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Her dem boydak buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde veya arkasında herhangi bir yük, möble yahut farklı bir Yangın Kapısı mâni bulunmamalıdır. Başkaca Yangın Çıkış Kapısı asla kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.

Gerçekten yangınlardan korunmak sinein baz olan yangın merdivenleri çoğu yerde ıztırari olarak tutulmaktadır.

CMD Mühür; nitelikli ve ciddi yangın kapıları ve yangın ekipmanları imal ederek; Yangın emniyetliği konusunda mahir ekibiyle Türkiye genelinde özen vermektedir.

Yangın bapsı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta alüminyum, hidrolik malzeme ve metal sac kullanılmaktadır. Bu iki öz ısıya dayanıklı olmasını sağlar.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlıklı şekilde terk etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı strüktürya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Uzmanlar, yangın kapısı fiyatları dair tüketicileri ikazyor ve oranlı fiyatlı bir yangın kapkaloriın kalitesi dair şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Report this wiki page